Samen naar een hoger niveau

Korfbalschool Noord

Voor wie is Korfbalschool Noord?

Alle jongens en meisjes, in de leeftijdscategorieën van de F-jes, E’s, D’s, C’s, B’s en A’s.

Ondersteuning verenigingen

De Korfbalschool Noord is niet clubgebonden. Onze doelstelling is juist om het korfbal in de regio te ondersteunen. Onze trainingen zijn bedoeld als extra trainingen, naast de clubtrainingen bij de eigen vereniging. Toptrainers geven de kinderen extra oefeningen gericht op techniek en spelinzicht. Resultaat is betere korfballers en daar profiteren alle clubs van.

Naast de groepstrainingen en individuele trainingen, biedt Korfbalschool Noord ook clinics en trainingen aan voor teams en verenigingen.

Trainers

De trainingen staan onder leiding van toptrainers en topkorfballers.

Trainingen

De oefenstof bestaat uit alle basisprincipes van het korfbal. De meeste aandacht gaat uit naar techniektraining. De oefenvormen passen we aan op de leeftijd en het niveau van de spelers.

Huiswerk

De deelnemers aan onze trainingen krijgen iedere week een opdracht mee. Hiermee kunnen ze thuis aan de slag om de oefenstof nog beter onder de knie te krijgen. Dit stimuleert de kinderen.

Voelen als een prof

Jonge korfballers dromen ervan om topkorfballer te worden en later in de Korfbal League te mogen spelen. Korfbalschool Noord wil de kinderen al het ‘profgevoel’ geven. Zo dragen ze allemaal hetzelfde tenue. Maar het betekent ook een professionele instelling. Dus op tijd aanwezig zijn, serieus trainen en respect voor medespelers, tegenstanders en trainers.

Belasting

De training op de korfbalschool is een extra training die prima past naast de reguliere training (en) bij de eigen vereniging. Een uur extra beweging in de week is niet teveel, maar eerder een prima aanvulling op het beweegpatroon van de kinderen.